Seksuele problemen

Seksuele problemen: weinig of geen seks, of seks zonder echt genieten.

Herken je dit?

E

Seksuele problemen komen ontzettend veel voor, ook al wordt er meestal maar weinig (of lacherig) over gesproken. 

E

Het kan bijvoorbeeld gaan om geen zin in seks, niet kunnen klaarkomen of juist te snel, pijn bij het vrijen of juist weinig/geen gevoel bij het vrijen, erectieproblemen of  vaginisme. 

E

Veel seksuele problemen hebben te maken met klachten in het bekken. Bjivoorbeeld een teveel aan spanning in de bekkenbodem (hypertonie) of juist een gebrek daaraan (hypotonie). 

E

Daarom is (naast intimiteitscoaching) bekkentherapie een bijzonder goede behandelvorm bij allerlei soorten seksuele problemen. 

Je bekken speelt een cruciale rol voor een gezonde en plezierige seksualiteit. Bij veel seksuele problemen is er zowel een emotionele als een fysieke component die dwarszit. Door te werken op het snijvlak van lichaam en geest rondom seksualiteit, kun je jouw seksleven leren vormgeven zoals je wenst!

Maak een afspraak

Seksuele problemen: hoe ik je daarbij kan helpen

Seks is overal om ons heen. Daarom denken we ten onrechte dat seksualiteit en intimiteit vanzelf horen te gaan. Maar integendeel: voor veel mensen is dat helemaal niet het geval. Ontzettend veel mannen en vrouwen struggelen er mee. Meestal in stilte, want er rust een groot taboe op als een fijn seksleven niet lukt.

Oorzaken van seksuele problemen kunnen lichamelijk of psychisch zijn, maar ook allebei. Je bekken speelt in alle gevallen vaak een cruciale rol voor een gezonde en plezierige seksualiteit. Door te werken op het snijvlak van lichaam en geest rondom seksualiteit, kun je jouw seksleven leren vormgeven zoals je wenst

Met bekkentherapie is het mogelijk om op een zachte en effectieve manier aan de slag te gaan met verschillende seksuele problemen. We zoeken daarin naar spanningspatronen in je lichaam en je bekkengebied, en door middel van fascia release en volledige aandacht bij je lichaam werken we samen om spanningspatronen te laten ‘smelten’. Het is zinvol om bekkentherapie te combineren met enkele sessies intimiteitscoaching, waarbij je verder kunt werken aan specifieke wensen voor jouw beleving van seksualiteit.

Lees meer over intimiteitscoaching bij seksuele problemen

Seksuele problemen bekkentherapie intimiteitscoaching Elisabeth Dana Arnhem

 

Samenvattend kan ik je op twee manieren ondersteunen wanneer je last hebt van seksuele problemen:

E

Bekkentherapie

E

1:1 intimiteitscoaching

Bekkentherapie

Integral Pelvic Therapy (IPT) is een complementaire therapie die een holistische benadering biedt voor bekkenwelzijn. In deze vorm van bekkentherapie worden externe en interne fascia-release technieken toegepast om het evenwicht in het bekken te herstellen. We werken naast het bekken ook veel op de buik en het diafragma.

IPT werkt op verschillende lagen: het richt zich op de fysieke, mentale, emotionele en energetische lagen die ten grondslag liggen aan (chronische) bekkenpijn of andere bekkenklachten. Ik pas hierbij waar nodig ook principes en technieken uit Somatic Experiencing toe die kunnen helpen om onderliggend trauma te processen.

Intimiteitscoaching

.
Ik begeleid je om je wensen en verlangens voor jouw seksualiteit en intimiteit te exploreren en te transformeren. We onderzoeken jouw overtuigingen over seksualiteit en vooral welke stappen je kunt zetten om een naar een meer vervullende beleving van seksualiteit.

Elke sessie begeleid ik je door een uniek proces gericht op het behalen van jouw doelen. Je bouwt aan een nieuwe relatie met je lijf en en je sensualiteit, en leert onderliggende blokkades en beperkende overtuigingen te tackelen. We maken gebruik van praktische en krachtige tools en technieken uit holistische seksualiteit, tantra, Somatic Experiencing, voice dialogue en parts work.

Seksuele problemen sex issues bekkentherapie intimiteitscoaching Elisabeth Dana Arnhem

Wat kan je bereiken met een traject waarbij je bekkenwerk en intimiteitscoaching combineert?

E

Veel meer ontspanning en meer gevoel en bewustzijn in je bekken, waardoor je kunt gaan (her)ontdekken wat jouw eigen authentieke seksualiteit eigenlijk is.

E

Eindelijk het tij keren in je seksarme of seksloze relatie(s)

E

Uit je hoofd en in je lijf komen, verbonden met je vitaliteit en je sensualiteit.

E

Veel meer gevoel kunnen beleven bij het vrijen dankzij de ruimte en ontspanning in je bekken. Meer en andere orgasmes kunnen beleven dankzij de tools en technieken die je aanleert.

E

Meer zelfvertrouwen om je eigen grenzen en wensen aan te geven zodat je eindelijk krijgt wat je wilt

E

Voel je eindelijk vrijer in je eigen lijf, zodat je zorgeloos kan gaan genieten van seks en intimiteit.

Wil je je seksuele problemen aanpakken? Ik help je hier graag bij.