Seksualiteit & intimiteit

Een fijn seksleven komt meestal niet vanzelf

Seksualiteit en intimiteitsproblemen

Seks is overal om ons heen. Daarom denken we ten onrechte dat seksualiteit en intimiteit vanzelf horen te gaan. Maar integendeel: voor veel mensen is dat helemaal niet het geval. Ontzettend veel mannen en vrouwen struggelen er mee. Meestal in stilte, want er rust een groot taboe op als een fijn seksleven niet lukt.

Misschien ben je er helemaal klaar mee dat seks altijd een ‘moetje’ is om je partner te voorzien, en je er zelden zelf naar uit ziet. Zit je tijdens de seks met je hoofd meestal bij de boodschappenlijst en je deadline van later die week. En ervaar je maar weinig plezier in je seksualiteit, maar is er toch dat altijd knagende gevoel dat je iets mist.

Of je ervaart zoveel druk om het ‘goed’ te doen dat je dichtslaat en er helemaal maar niet meer aan begint. En toch voel je het diepe verlangen om na jaren ‘droogte’ eindelijk echt te verbinden met je sensualiteit, je levenslust en je passie.

Misschien vraag jij je ook wel af…

E

Hoe je het (weer) leuk kan maken en houden in bed, ook als de verliefdheidshormonen weer verdwenen zijn

E

Hoe je een geslaagd seksleven kan hebben als je partner en jij verschillen in libido

E

Hoe je met jezelf of met een ander betere orgasmes kan beleven

E

Hoe je jezelf helemaal vrij kan voelen in bed

E

Hoe je de allerbeste minnaar kan worden, voor jezelf en voor een partner

E

Hoe je diepgaande intimiteit kan creëren in je seksleven en relatie(s)

E

Hoe jouw seksualiteit een bron kan zijn van levenslust en levensenergie

E

Hoe je überhaupt weer zin kan krijgen in seks na trauma, zware stress of een heftige gebeurtenis

Je weet dat het tijd is om dit eindelijk aan te pakken, voor jezelf, om je relatie te redden of allebei. Intimiteitscoaching helpt.

Maak een afspraak

Waar mijn clienten hulp bij zoeken

Geen zin in seks intimiteitscoaching seksualiteit Elisabeth Dana online Arnhem

Geen zin in seks (laag libido)

Trauma seks na trauma seksualiteit Elisabeth Dana coaching Somatic Experiencing online Arnhem

Seksualiteit na trauma

Orgasmeproblemen (vrouw)

Erectieproblemen seksualiteit bekkentherapie Elisabeth Dana online Arnhem

Erectieproblemen (man)

Te snel klaarkomen mannelijk orgasme bekkentherapie premature ejaculatie intimiteitscoaching Elisabeth Dana

Te snel klaarkomen (man)

Geloof jij nog dat als je partner maar verandert, dat alles vanzelf beter wordt? Laat me dan even superduidelijk zijn: betere seks begint altijd bij jezelf.

.

Ik help je daarom om vooraleerst je eigen beste lover te worden. Dat betaalt zich direct uit in je relatie(s).

Hoe ik je kan helpen

Ik ben getraind door titanen in dit werkveld en heb een jarenlange eigen ontwikkeling doorgemaakt hierin. Je bent bij mij dus aan het juiste adres om jouw wensen en verlangens in seksualiteit en intimiteit te exploreren en te transformeren. Ook jouw vraagstukken rondom (zelf)liefde en relaties zijn welkom.

Op basis van jouw wensen bied ik je een traject op maat aan. Voor mannen en vrouwen is er 1:1 intimiteitscoaching. Voor vrouwen is er ook een 1:1  jade ei traject. 

Elke sessie begeleid ik je door een uniek proces gericht op het behalen van jouw doelen, waarbij ik mijn hele toolbox in zal zetten. Ik help je om de relatie met je lijf en je bodymind te verdiepen en je sensualiteit te doen ontwaken. We werken daarbij met praktische en krachtige tools en oefeningen uit holistische seksualiteit, tantra, Somatic Experiencing, voice dialogue en parts work.

Mijn tools en processen helpen je om onderliggende blokkades en beperkende overtuigingen te tackelen. Ik geef je praktische suggesties voor oefeningen tussen de sessies door die helpen jouw transformatie te verankeren in je dagelijks leven.  

Mijn clienten zijn het levende bewijs dat een saai/ doodgebloed/ non-existent seksleven omgeturnd kan worden naar een vervullende seksualiteit vol plezier en energie!

Ben je klaar voor verandering? Bekijk hier de mogelijkheden:

Hoe je met mij kan werken aan een meer vervullende seksualiteit

Intimiteitscoaching (mannen en vrouwen)

.

In dit traject begeleid ik je om je wensen en verlangens voor jouw seksualiteit en intimiteit te exploreren en te transformeren. We onderzoeken waarom je geen zin in seks meer hebt. Elke sessie begeleid ik je door een uniek proces gericht op het behalen van jouw doelen. Je bouwt aan een nieuwe relatie met je lijf en en je sensualiteit, en leert onderliggende blokkades en beperkende overtuigingen te tackelen. We maken gebruik van praktische en krachtige tools en technieken uit holistische seksualiteit, tantra, Somatic Experiencing, voice dialogue en parts work.

Intimiteitscoaching met jade ei (voor vrouwen)

.
Een jade ei traject combineert de prachtige processen en tools van het intimiteitscoaching traject met het leren werken met een yoni ei. Een super effectieve combinatie om te werken aan een fijner seksleven, voor jezelf en als je een relatie hebt. Het yoni ei is een bijzonder krachtige tool voor vrouwen die geen zin in seks hebben. Het yoni ei helpt om meer sensitiviteit in je vagina te cultiveren (en daarom is dit traject alleen geschikt voor vrouwen / mensen met een vagina). Bij consistent en correct gebruik wordt “geen zin in seks” verleden tijd, en kun je veel meer genieten van seks door beter contact met je eigen bekken en een (veel!) grotere gevoeligheid.

Bekkentherapie 
(mannen en vrouwen)

Integral Pelvic Therapy (IPT) is een complementaire therapie die een holistische benadering biedt voor bekkenwelzijn. In deze vorm van bekkentherapie worden externe en interne fascia-release technieken toegepast om het evenwicht in het bekken te herstellen. We werken naast het bekken ook veel op de buik en het diafragma.

IPT werkt op verschillende lagen: het richt zich op de fysieke, mentale, emotionele en energetische lagen die ten grondslag liggen aan (chronische) bekkenpijn of andere bekkenklachten. Ik pas hierbij waar nodig ook principes en technieken uit Somatic Experiencing toe die kunnen helpen om onderliggend trauma te processen.

Elisabeth Dana seksualiteit intimiteitscoaching online Arnhem

Wat kan je bereiken met een traject?

E

Eindelijk het tij keren in je seksarme of seksloze relatie(s)

E

Plezier in bed zonder schaamte, schuldgevoel of gedachten die in de weg zitten

E

Uit je hoofd en in je lijf komen, eindelijk verbonden met je vitaliteit en je sensualiteit

E

Meer, andere of betere orgasmes beleven, met jezelf en met een ander

E

Meer intimiteit, liefde en speelsheid in relatie met jezelf en met anderen

E

Jouw eigen versie van seksuele vervulling!

E

Meer zelfvertrouwen om je eigen grenzen en wensen aan te geven zodat je eindelijk krijgt wat je wilt

Geen idee waar je moet beginnen?

Boek een gratis kennismaking, dan bespreken we samen de mogelijkheden. 

De eerste stap is makkelijker dan je denkt.

w

Gratis kennismaking

In een gratis eerste gesprek bespreken we jouw wensen en mogelijkheden.

Boek een afspraak in

Dat kan gewoon via mijn online kalender, supersimpel.

Eerste sessie!

En voor je het weet zijn we aan de slag, op weg naar jouw transformatie.

1:1 online trajecten FAQ

Wat is het verschil tussen de twee opties voor intimiteitscoaching?

Het eerste traject is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het tweede alleen voor vrouwen.

Is dit alleen live of kan intimiteitscoaching ook online?

Dit kan zeker ook online!! In dat geval werken we via Zoom.

Omdat seksualiteit voor veel mensen zo intiem en kwetsbaar is, geeft de “afstand” van online sessies de veiligheid en mogelijkheid om zich nog opener te stellen. Via een online setting kun je het proces echt omarmen en eraan toegeven zonder schaamte, zonder onnodig zelfbewustzijn of terughoudendheid. In face-to-face situaties hebben we soms de neiging om ons te conformeren aan sociaal acceptabel gedrag, en misschien is dat nou wel precies wat je eens moet loslaten.

Voor we beginnen aan het traject ben je altijd welkom om eerst face to face kennis te maken, als je dat fijn vindt. Je kan daarna bepalen wat voor jou het beste past.

 

Waarom zou ik kiezen voor intimiteitscoaching bij jou?

Ik werk als een van de weinigen op het bijzondere snijvlak van intimiteit, seksualiteit, trauma en bekkengezondheid, allemaal vanuit een lichaamsgerichte (somatische) invalshoek. Die combinatie is behoorlijk uniek, al zeg ik ’t zelf.

Het maakt dat ik heel diep kan gaan met mijn clienten en hen kan helpen om problemen en obstakels vanuit allerlei routes te benaderen. Dit is bijzonder waardevol omdat problemen in intimiteit en seksualiteit veel vaker dan niet een basis hebben in trauma OF in fysieke problemen in het bekken. In beide gevallen kan ik je naar alle waarschijnlijkheid verder helpen, en zo niet, dan heb ik vanwege mijn multidisciplinaire achtergrond een sterk netwerk van professionals waar ik je naar kan doorverwijzen.

Hoe bereid ik me voor op een online sessie?

Dat is niet ingewikkeld: (1) Zorg voor een betrouwbare internetverbinding. (2) Installeer Zoom. Dat is  gemakkelijk in gebruik, maar voor onze eerste sessie wil je misschien een paar minuten de tijd nemen om je audio- en video-instellingen te testen. En (3) zorg voor privacy, dat is heel belangrijk! Je moet je vrij voelen om te praten en te delen. Voor de meeste mensen is het gewoon niet nuttig als ze het gevoel hebben dat er een partner, huisgenoot of kind in de buurt is die meeluistert of elk moment kan binnenlopen. Zorg dus voor een plek waar je ongestoord kunt werken.

Is er sprake van naaktheid in de sessies?

Nee! Mocht ik je begeleiden door een oefening die seksueel is van aard, dan kan je gewoon je camera en evt. je microfoon uitzetten.

Moet ik veel huiswerk doen?

Dat hangt helemaal van jou af! Oefeningen en opdrachten ontwerpen zullen je proces tussen de sessies helpen verstevigen. Ik nodig je soms een beetje buiten je comfortzone uit, maar zal er altijd voor zorgen dat je nooit overweldigd wordt, want dat heeft natuurlijk helemaal geen zin.

Ik ben een grote fan van de ’tiny habit’ filosofie en ben van overtuigd dat het regelmatig herhalen van een korte oefening nuttiger is dan één keer een heel lange te doen. Aan het einde van elke sessie bespreken we wat voor jou haalbaar en nuttig is.

Wat als ik me momenteel niet stabiel voel of veel trauma heb?

Als je je momenteel niet stabiel voelt, dan raad ik je ten zeerste aan om op korte termijn professionele begeleiding te zoeken, zoals een goede psycholoog of therapeut die zich in jouw thematiek specialiseert. Daarna ben ik er weer.

Ik help mensen om van ‘stabiel’ naar ‘bloeiend’ te gaan. Dit betekent dat we samen aan de slag kunnen als jij je (weer) stabiel en nieuwsgierig voelt, in plaats van in ‘survival mode’ zit.

Als je nog nooit aan je traumatische ervaringen hebt gewerkt, dan raad ik je ten zeerste aan om eerst en vooral dergelijke hulp te zoeken bij een psycholoog of soortgelijk specialist, en daarna weer bij mij terug te komen.

Ik weet niet hoe ik moet verbinden met mijn lichaam. Heeft het dan wel zin om met jou te werken?

Eerlijk gezegd hebben de meeste mensen grote moeite om verbinding te maken met hun lijf, omdat onze cultuur zo gefocust is op het brein.  

Ik heb veel in huis om jou te helpen te verbinden met je lijf. En oefening baart kunst! Om je alvast op weg te helpen met enkele basisoefeningen om je te helpen in contact te komen met je lichaam, kun je altijd beginnen met mijn gratis oefeningen

Mocht het echt heel moeilijk blijken/blijven, dan zou je Integral Pelvic Therapy kunnen overwegen alvorens we met de coaching aan de slag gaan.

In welke talen bied je sessies aan?

Ik werk in het Nederlands of Engels.

Hoor het van mijn clienten

“Ik ben 25 jaar samen met mijn partner. Op het moment dat er een gelegenheid was (in ons drukke leven) voor intimiteit of sex, ging in direct in mijn hoofd en verzandde ik in excuses en smoesjes om het vooral niet te doen en gunde mijzelf geen rust en genot. Mijn wens  was onbezorgd leren genieten met hoofd en hart.

Via via terecht gekomen bij Elisabeth. Wat een verademing. Wat een fijne energie heeft deze lieve vrouw. Bij haar voel je je echt gehoord en gezien. Haar aanpak is liefdevol, positief en praktisch. Door meditatie en praktische oefeningen, heeft zij mij geleerd hoofd en hart samen te brengen en hoe ik mijn behoeftes en wensen durf uit te spreken.

Ons intieme leven is hierdoor een stuk plezieriger en veel luchtiger geworden. Ik voel geen druk of schuldgevoel meer, sta veel meer open om het gesprek met mijn partner aan te gaan over intimiteit en seks en durf mijn grenzen en wensen duidelijker aan te geven. Hierdoor is er meer wederzijds begrip en voelen we ons veel meer verbonden.

– J., 49, vrouw​