Hoi! Ik ben Elisabeth

Ik ben een van de gelukkigste mensen die ik ken. Zonder twijfel. En het was een hele reis om daar te komen.

Ik heb een lange weg afgelegd met bijna 2 decennia aan persoonlijk ontwikkelingswerk en cursussen: het resultaat van mijn nimmer aflatende nieuwsgierigheid en de wens om een ​​door trauma getroffen gezinssituatie te begrijpen. Na een high op een cursus of retreat viel ik meestal snel weer terug in oude gewoonten. Ik mediteerde 10 dagen achter elkaar in stilte en veroordeelde daarna mezelf omdat ik het geleerde vervolgens niet in mijn leven integreerde.

Jarenlang woonde en reisde ik de hele wereld over en bouwde ik aan een toffe zakelijke carrière. Ondertussen had ik geen enkel idee van de diepe onbewuste mechanismen achter mijn gebrek aan zelfzorg, en achter de leegte, het verdriet en de eenzaamheid die me soms overschaduwden. Mijn romantische relaties eindigden vaak op poëtisch-dramatische wijze, en ik heb snapte nooit waarom.

Elisabeth Dana PTSS trauma bekkenpijn seksualiteit therapie coaching Arnhem online
Elisabeth Dana trauma bekkenpijn seksualiteit PTSS therapie coaching online Arnhem

Twee supergrote levensgebeurtenissen brachten uiteindelijk helderheid. De eerste was mijn ‘ontsnapping’ aan een disfunctionele lange relatie met iemand die me ervan overtuigd had dat vrijwel alles aan mijn seksualiteit problematisch was. De tweede was toen mijn broer stierf door zelfdoding, waardoor mijn familie opnieuw in een pikdonkere crisis terechtkwam.

Praattherapie ging mij niet helpen. Ik kon met mijn vrienden in veel detail over alles praten, maar ik ontdekte dat praten zijn grenzen kent: het was voor mij een mentale oefening om dingen met mijn brein te ‘verwerken’. Om rationeel een plek te geven aan wat er was gebeurd. Maar ik ontkende ondertussen de echte pijn, het verdriet en de angst die diep in mijn systeem opgesloten zaten. Ik kon het niet voelen, en ontsnapte in mijn hoofd om het ook niet te hoeven voelen. Een goede overlevingsstrategie, maar die helpt je uiteindelijk niet verder.

Mijn geest was ‘OK’ met dingen omdat het de dingen rationeel ‘begreep’, maar de rest van mijn lichaam was duidelijk niet aan boord. Er was lichaamsgerichte therapie en begeleiding voor nodig om mijn gebroken ziel zich te laten uiten. Ik moest thuis leren komen in mijn lijf, om eindelijk op te kunnen krabbelen uit de meest pijnlijke dieptes van mijn verdriet.

Thuiskomen in mezelf door het lichaam veranderde alles.

.

Eindelijk begreep ik in mijn eigen cellen dat het lichaam, en niet de mind, de ware toegangspoort is tot ons gevoel van heelheid, levendigheid en vervulling als mens.

Maak een afspraak

Door lichaamswerk, lichaamsgerichte therapie en mijn exploraties en studies in bewuste seksualiteit heb ik een heel nieuwe relatie op kunnen bouwen met mijn lichaam, mijn plezier en de traumageschiedenis waarin ik opgroeide.

Thuiskomen in mezelf door het lichaam veranderde alles. Ik ben nu eigenlijk een van de gelukkigste mensen die ik ooit heb ontmoet.

Ik ben er als intense levensgenieter van overtuigd geraakt dat we hier zijn om deze magische rit te ervaren met al onze zintuigen, al onze emoties en door middel van alle relaties die we smeden. Ik ben uitgegroeid tot een fervent bewonderaar van de volledige regenboog, van al zijn kleuren en ook van de donkere luchten die nodig zijn om die regenboog te laten verschijnen.

Ik wist dat ik niets liever wilde dan dit met de wereld te delen: het adembenemende werk om diep in de bodymind te duiken, om onze passies, waarheden en kracht naar boven te laten komen. Dus besloot ik intensieve professionele training te volgen omdat mogelijk te maken.

Als lichaamsgericht coach en therapeut breng ik nu een mix van duizenden jaren oude wijsheid en moderne wetenschap naar mensen in de 21e eeuw. Ik begeleid mijn klanten met tools die werken op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau, zodat lagen kunnen worden afgepeld tot de kern geraakt wordt.

Ik hou er enorm van om mensen met rust, aandacht en compassie te leren kijken naar wat er werkelijk in hen gebeurt door het contact aan te gaan met het eigen lijf.  Om hen te helpen ontdekken wat ze nog meer zijn dan hun oneindige stroom aan gedachten. Om ze te begeleiden hun kracht, hun plezier en hun volle levendigheid ten volste te ervaren en omarmen.

Mooier wordt het niet =) 

Wil je kennismaken?

Neem contact op voor een gratis eerste gesprek.

Mijn kwalificaties

Mijn werk is gebaseerd op de volgende professionele opleidingen en trainingen:

 

Traumatherapie – Somatic Experiencing

Dit is een driejarige opleiding tot traumatherapeut die ik volg aan de Belgische afdeling van het Somatic Experiencing Trauma Institute. Somatic Experiencing is een wereldberoemde behandelmethode voor trauma, PTSS en (chronische) stress, opgericht door Dr. Peter A. Levine. 

Bekkentherapie – Integral Pelvic Therapy 

 Dit is een geaccrediteerde post-hbo opleiding tot therapeutisch beoefenaar in de Integrale Bekkentherapie. Integral Pelvic Therapy is een complementaire therapie die externe en interne fascia release technieken toepast om het evenwicht in het bekken te herstellen.

Seks & intimiteitscoaching  

Dit is een intensieve tweejarige opleiding in lichaamsgerichte coaching over seksualiteit, intimiteit en relaties, die ik heb gevolgd bij het in de VS gevestigde Institute for Integrated Sexuality, opgericht door Layla Martin. Bij hetzelfde instituut ben ik opgeleid tot yoni ei trainer. 

Ademwerk Facilitator 

Na verschillende ademwerkcursussen gevolgd te hebben, o.a. met Max Strom en Michaël Bijker, besloot ik ook gecertificeerd Ademwerk Facilitator te worden.  Mijn facilitator cursus volgde ik bij het Life Awareness Project (Yogalap), opgericht door Michaël Bijker. 

Supervisie, intervisie & permanente educatie

Ik maak deel uit van twee professionele supervisie- en intervisiegroepen, waar ik samenwerk met gewaardeerde collega’s om ervoor te zorgen dat mijn cliënten de best mogelijke service van mij krijgen. Ik blijf mezelf continue bijscholen binnen mijn vakgebied en interesse.

En verder  

Ik behaal bijna mijn HBO diploma’s in Medische en Psychosociale Basiskennis (+/-2300 studieuren) en ben Reiki master. Ik heb ook een BSc, MSc en post-master behaald in Internationale Ontwikkeling. Ik werk met plezier ook deels in dit werkveld. Want ik mag het allemáál zijn. Hart en hoofd. Intuitief en intellectueel. Yin en yang.

De eerste stap is makkelijker dan je denkt.

w

Gratis kennismaking

In een gratis eerste gesprek bespreken we jouw wensen en mogelijkheden.

Boek een afspraak in

Dat kan gewoon via mijn online kalender, supersimpel.

Eerste sessie!

En voor je het weet zijn we aan de slag, op weg naar jouw transformatie.