Trajecten & behandelingen

Traumaverwerking

Sessies voor de lichaamsgerichte verwerking van trauma, op basis van Somatic Experiencing. Ook is er een optie voor trauma massage.

Zorg voor je bekken

Bekkentherapie of bekkenmassage. Voor het verminderen en elimineren van bekkenklachten, en voor een beter contact met je hele bekkengebied.

Intimiteitscoaching

Online sessies om grote stappen te zetten richting een vervullende seksualiteit en intimiteit. Al dan niet in combinatie met een unieke serie yoni ei practices.

Traumaverwerking

Traumaverwerking: begeleidingstraject op basis van Somatic Experiencing


Wat houdt dit in?
Op basis van wat jij hebt meegemaakt onderzoeken  we lichamelijke sensaties, ervaringen, beelden en lichaamsbewegingen. We passen verschillende technieken uit de Somatic Experiencing die er op gericht zijn de stress in je systeem geleidelijk
te ontladen. Want daarmee wordt de oorzaak van traumasymptomen aan de wortel aangepakt.

Waar passend verweef ik somatische (lichaamsgerichte) coaching in de sessies, om je te helpen nieuwe stappen te gaan zetten. In deze sessies werken we in wat lijkt op een klassieke ’therapiesetting’: we zitten meestal allebei op een stoel, en zo nu en dan doen we oefeningen in de ruimte of aanrakingsoefeningen, al dan niet op de behandelbank.

Praktisch: 
Deze sessies van ongeveer 75 minuten vinden plaats in mijn praktijk in Arnhem, of wanneer mogelijk/gewenst via Zoom.  

 • Pakket 5 sessies: € 550,-
 • Pakket 10 sessies: € 1000,-
 • Enkele sessie: € 115,- (mogelijk als je eerder een pakket hebt afgenomen)

Trauma massage: veiligheid leren ervaren in aanraking


Wat houdt dit in?
Soms is hands-on lichaamswerk de beste ingang voor traumawerking. Bijvoorbeeld wanneer je zo erg in je hoofd zit dat het bijna onmogelijk voor je is om iets te voelen in je lijf, wanneer je als gevolg van je trauma een aversie of angst voor aanraking hebt ontwikkeld, of als je traumatische gebeurtenissen in het bekkengebied hebt ervaren.

Trauma massage is een vorm van therapeutisch lichaamswerk waarbij veilige aanraking centraal staat met als doel het onderzoeken en loslaten van traumas. We werken op de behandelbank met technieken en principes van Somatic Experiencing. Je houdt gewoon je kleren aan als je dat wilt. Te allen tijden volgen we jouw tempo, en weken we alleen met aanrakingen waar jouw hoofd, hart en lijf achter staan.

 Praktisch:
Een sessie massage bij trauma duurt om en nabij 90 minuten (1,5 uur) inclusief een kort voor- en nagesprek met thee. Deze sessies vinden plaats in mijn praktijk in Arnhem.

 • Losse massage bij trauma: € 120,-
 • Pakket 3 sessies: € 340,-

Zorg voor je bekken

 Bekkentherapie
-voor vrouwen en mannen-

Wat houdt dit in?
Integral Pelvic Therapy (IPT) is een complementaire therapie die een holistische benadering biedt voor bekkenwelzijn. In deze vorm van bekkentherapie worden externe en interne fascia-release technieken toegepast om het evenwicht in het bekken te herstellen. We werken naast het bekken ook veel op de buik en het diafragma.

IPT werkt op verschillende lagen: het richt zich op de fysieke, mentale, emotionele en energetische lagen die ten grondslag liggen aan (chronische) bekkenpijn of andere bekkenklachten. Ik pas hierbij waar nodig ook principes en technieken uit Somatic Experiencing toe die kunnen helpen om onderliggend trauma te processen. 

Praktisch:
De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Arnhem en duren om en nabij 2 uur.

 • Volledige intake: € 95,- (verplicht voorafgaand aan een eerste traject, en is kostenloos als je een pakket afneemt.)
 • Pakket 3 sessies: € 600,-
 • Enkele sessie: € 220,- (mogelijk als je eerder een pakket hebt afgenomen)

Bekkenmassage
– voor vrouwen –


Wat houdt dit in?

De bekkenmassage is een dynamische massage die je lijf los helpt te maken en je bekken helpt ontspannen. We werken op een mat, waarbij je gewoon je kleren aan hebt. Met stretches, diepe massage, acupressuur en ook energetische aanraking help ik je om stap voor stap helemaal aanwezig te raken in je lijf en bekken.

Deze massage is gestoeld op technieken uit de Thaise yogamassage. Het brengt diepe ontspanning, meer ruimte in je lijf, en meer energie in je bekken.

Voor sommige vrouwen is de bekkenmassage een laagdrempelig startpunt om daarna ook aan de slag te gaan in een traject voor bekkentherapie.

Praktisch: 
De bekkenmassages vinden plaats in mijn praktijk in Arnhem. Een bekkenmassage duurt om en nabij 90 minuten (1,5 uur) inclusief een kort voor- en nagesprek met thee.

 • Losse bekkenmassage: € 120,-
 • Pakket 3 sessies: € 340,-

Intimiteitscoaching

1:1 online coachingstraject
-voor mannen en vrouwen-

Wat houdt dit in?
In dit traject begeleid ik je om je wensen en verlangens voor jouw seksualiteit en intimiteit te exploreren en te transformeren. Elke sessie begeleid ik je door een uniek proces gericht op het behalen van jouw doelen. Je bouwt aan een nieuwe relatie met je lijf en en je sensualiteit, en leert onderliggende blokkades en beperkende overtuigingen te tackelen. We maken gebruik van praktische en krachtige tools en technieken uit holistische seksualiteit, tantra, Somatic Experiencing, voice dialogue en parts work.

Praktisch: 
Deze sessies worden online gehouden via Zoom en duren om en nabij 75 minuten.

 • Pakket 10 sessies: € 1000,-
 • Enkele sessie: € 115,- (mogelijk als je eerder een pakket hebt afgenomen)

 

 1:1 online jade ei traject
– voor vrouwen –

 
Wat houdt dit in?
Een online jade ei traject combineert de prachtige processen en tools van het intimiteitscoaching traject met jade ei oefeningen. Het jade ei (of yoni ei) is een bijzonder krachtige tool om meer sensitiviteit in je bekken te cultiveren (en daarom is dit traject alleen geschikt voor vrouwen of mensen met een vagina). Bij consistent en correct gebruik wordt “geen zin in seks” verleden tijd, en kun je veel meer genieten van seks door een veel grotere gevoeligheid en beter contact met je eigen bekken. 

Praktisch:
Deze sessies worden online gehouden via Zoom en duren om en nabij 75 minuten. 

 • Pakket 10 sessies: € 1000,- (yoni ei niet inbegrepen)
 • Enkele sessie: € 115,- (mogelijk als je eerder een pakket hebt afgenomen)